SEO-skojare i farten?

Internet Skriv en kommentar

Jag har den senaste tiden fått en del kommentarer som till ytan ser ut som helt vanliga kommentarer, men som har haft lite märkliga länkar i URL-fältet. Jag tänkte inte så mycket på det de första gångerna, men vid tredje kommentaren där avsändarens URL var något i stil med www.tjingtjong-links.com/hem_&_hus (domänen varierar mellan kommentarerna, men oftast slutar det just med hus_&_hem, eller något liknande) så började jag allvarligt undra över det hela. Och sidorna bakom länkarna har sett ungefär likadana ut. Som väldigt dåligt fyllda länkkataloger ungefär.

Den enda logiska förklaringen jag kan komma på är att det handlar om SEO-skojare som är ute efter att skaffa in-länkar till sina länkfarmar för att på så sätt höja deras PageRank. Kan det stämma, eller finns det någon annan trovärdig förklaring?

Har jag rätt så måste det ju handla om riktig ful-SEO. Jag är förvisso inte så insatt i sådant, men inte kan väl sådant räknas som OK SEO?

Och till er som lämnat, eller tänker lämna, liknande kommentarer så kan jag meddela att jag har tagit bort länkarna i kommentarerna och kommer att göra det i fortsättningen också. Ni får gärna kommentera, men det känns inte så roligt om det bara är för att höja någon länkfarms PR. Och dessutom känns det inte så trovärdigt om man lämnar två kommentarer från samma IP nummer med några minuters mellanrum med olika namn, e-post och url:er…

Andra bloggar om: , , , , , , , , intressant?




4 har kommenterat “SEO-skojare i farten?”

  1. Mickey J Barczyk Skrev:

    Det är SEO-skojare. Jag brukar radera länkarna innan publicering av inlägget vid såna mysko fall. Brukar inte tillåta företagslänkar heller egentligen, bloggar bara.

  2. Aggeman Skrev:

    Jag får väl radera länkarna så fort jag ser dem då, eftersom jag inte modererar i förväg.

    Det roliga är ju att det trillade in fler liknande kommentarer efter att jag skrev det här inlägget. det visar väl hur noga dessa skojare läser bloggen :)

  3. opassande Skrev:

    Aah, jag har undrat samma sak. Tack för tipset!

  4. Jajja spammar i optimeringssyfte | Tankar om webbutveckling Skrev:

    [...] om Jajja Harald Cederlund: Jag har blivit spammad Monkeynews: Jag har tagit bort spam från Jajja Aggerman.se: SEO-skojare i farten? Signerat Kjellberg: Förbannade manuella spamkommentarer Frihetens vingar: Se upp för manuella [...]

Lämna en kommentar

Based on a design by Dimitry A redesigned by Aggeman