Hitta den perfekta fototapeten

En fototapet kan ge ditt rum en alldeles unik atmosfär. Du kan till exempel skapa lugn och harmoni med naturmotiv i gröna eller blå toner.

Så fundera på vad som gör dig glad, inspirerad eller avstressad och låt fantasin spinna loss när du väljer motiv. Ta en titt här för massor med inspiration. En fondvägg med rätt fototapet kan ge dig en ny favoritplats i hemmet.

Fototapeten i fokus

Låt gärna fototapeten ha en central roll som drar blicken till sig. Undvik att ha för mycket möbler eller annat framför fondväggen, eftersom du vill att väggen ska ta fokus. Ett matbord med snygga stolar eller en solitär soffa kan till exempel göra sig bra som förgrund.

Knyt samman rummet

Fototapeten är ofta rummets huvudattraktion. Låt gärna rummets övriga väggar och inredning plocka upp en av fototapetens mest framträdande färger. Så fundera på vilken färgskala din fototapet rör sig i och sikta på att inreda i harmoni med fondväggen. Ibland kan du istället framhäva motivet ytterligare genom att välja möbler och dekorationer som kontrasterar mot fondväggen. Tänk dock på att det lätt kan bli rörigt med för många färger eller mönster. Så välj ut ditt favoritmotiv och låt det dominera intrycket.