Dags att fräscha upp huset

Vi har bott och arbetat hemma under ett par år. Nu öppnar det upp igen och vad kan du göra bättre än att dekorera om i huset eller lägenheten. Visst skulle en ny soffa passa men det kan inte alla köpa. Det finns många andra roliga saker du kan göra för att fräscha upp.

Det första att göra är att städa, det är både skönt med rena rum och vem får inte en kick av ett rent rum. Börja med ett rum och gå sedan igenom resten av huset så du får en överblick och kan planera att göra om. Ett par nya kuddar i sängen kan bli snyggt, du kan kolla efter halsdukar eller dukar och drapera sängkanten.

Växter hjälper

Köp en ny grön växt eller lite snittblommor så du får färg och lite mer syre i vardagsrummet, passa på att hitta en snygg kruka. Sätt upp några nya tavlor på olika väggar som ger dig ny energi kan göra susen.

Nu när ljuset återkommer ser man mer av rummet och att redan nu börja fräscha upp är bra. Då kan du hitta fynden som gör gott för ditt boende och din plånbok.

Fixa även till utsidan

Det kanske även behöver fixas till på utsidan. Husets fasad kanske kan piffas till med något nytt. Några nya fasadsiffror kan göra mycket för intrycken på huset. Om huset behöver målas om så gör detta innan ni monterar dit de nya fasad siffrorna.