En hälsosam graviditet

Hälsomedvetenheten är stor idag och vi kan nog alla mer om hälsa än vi tror. Medan det alltid är viktigt att tänka på sin hälsa blir detta av ännu större vikt för kvinnor som blir gravid. Det finns mycket att tänka på under denna tid och lite hjälp på traven är ofta bra att få.

Kost

Vi kan alla tjäna på att göra en del förändringar i kosten i vanliga fall men under graviditeten finns det extra anledningar till att tänka på detta då det man äter även påverkar barnet. En balanserad kost är alltid något att eftersträva då det förbättrar chansen att man får i sig alla näringsämnen kroppen behöver. Behoven för gravida förändras dock något då det behövs lite extra av ämnen som järn och folsyra. Många väljer att köpa syntetiskt framtagna former av båda dessa för att säkerställa det ökade behovet.

Träning

När man blir gravid är det bra att fortsätta träna, eller börja för den delen. Träning av bland annat mag- och ryggmuskler kan låta en undvika en del vanliga graviditetsbesvär och på så sätt göra tillvaron bättre. Det finns även indikationer att förlossningen kan bli lättare om man håller sig i form och god hälsa. Ett smart drag är att leta upp ett träningsprogram för gravida och följa det efter egen förmåga.

Livsstil

Under graviditeten kan det även behöva några förändringar i ens livsstil. Personer som till exempel är van att ta ett glas vin till maten är gillar att gå ut på krogen på fredag måste självfallet sluta med detta så fort de märker att de är gravid. Det är för övrigt bra att hålla sig borta från alkohol när man försöker bli gravid. Detsamma gäller även användning av tobaksprodukter då bland annat nikotin är tillväxthämmande för foster.