Skaffa barnets första klocka

Det är alltid extra roligt med det där första, både för barn och förälder och oavsett vad det gäller. I lågstadiet lär sig barnet klockan, men det är alltid en fördel att börja lära ut hemma innan dess. Börja med att lära ut hel och halvslag, och bygg på därefter. Ofta har barnen en favoritfärg som en kan utgå ifrån.

Inspireras av olika utbud

Men det kan vara kul att spana in utbudet först. Det finns trender i färger och då kan det finnas flera nyanser, samt att det kan vara nyttigt för barnen att se olika detaljer och skillnader klockor emellan. En del butiker satsar på att stimulera barn med sina produkter. För att se den här sortens barnklockor, välj detta alternativ.

Olika utseenden och hälsomedvetenhet

Barn tycker både om att ta efter sina föräldrar och göra som dem. Med en smart klocka finns möjlighet för ditt barn att på samma sätt som du, till exempel använda steg- och distansräknare för en enkel motionsrunda. Andra finesser är att en del klockor ändrar utseende, samt lär barnen om deras hälsa.

Det är en del att väga för och emot när en funderar över vanlig klocka eller smartklocka, digital eller analog klocka. Att hitta rätt klocka kan bli ett äventyr i sig.