Vad behöver du för att bygga en altan?

En altan kan vara perfekta sättet att utöka och skaffa en yta där du själv eller tillsammans med familj och vänner kan skapa oförglömliga minnen. Njut av din favoritbok i altansoffan, bjud hem vännerna på fest eller fira barnens födelsedagar och skolavslutningar.

Du kan använda altanen under sommaren men även använda den under våren och hösten. Med olika sorters design går det att förlänga sommarkänslan genom att utrusta altanen på rätt sätt.

Hur du designar din altan

Kanske ser du altanen som en yta där du spenderar dina somrar. Men allt fler väljer att designa den för att kunna njuta av altanen innan och efter sommaren. Eftersom det är kyligare under sen vår och tidig höst är det viktigt att välja en inglasad variant som håller kylan ute. Med en skjutdörr och riktigt bra isolering behövs ofta inte värmeaggregat inomhus. Några filtar och levande ljus blir då vanligtvis tillräckligt för en optimal mysfaktor.

Det är upp till dig att välja din design. Vill du ha en enklare variant räcker det ofta med altangolv och räcke. Inte minst om du åker utomlands och inte spenderar tid på altanen så ofta kan den varianten bli lämplig. Om du vill investera i altan beställ online och välj bland olika modeller som passar dina behov.