En weekend i Göteborg

Göteborg är vår näst största stad och en plats alla borde ha besökt minst en gång. Har man dock väl varit på besök en gång kommer man mest troligt vilja komma tillbaka inom kort. Det finns mycket man kan göra under en weekend i Göteborg och medan man inte kan förvänta sig att hinna med allt staden har att erbjuda är det ju alltid bra att lämna något till nästa gång.

Boende

Börja alltid med att tänka på boendet. Det är alltid härligt att unna sig något lite extra under en weekendresa och vad kunde vara bättre än att bo direkt på Avenyn, Göteborgs paradgata. Härifrån har man nära till mängder av olika attraktioner och sevärdheter. För att inte tala om fantastiska restauranger och ett utmärkt nattliv. Men var man än väljer att bo är det klokt att hitta något i nära anslutning till någon av stadens många spårvagnsstationer.

Museum

Göteborg har en rad olika museum som kanske kan locka. Göteborgs konstmuseum är ett av de mest populära och här kan man hitta konstsamlingar från 1400-talet fram till idag.  Den som är intresserad av sjöfart borde helt klart besöka Maritman upplevelsemuseum som ligger bara en stenkast från centralstationen. Och alla borde även ta ett besök på Universeum, ett vetenskapscentrum som kan bjuda på upplevelser för båda vuxna och barn.

Underhållning

Får man lust att roa sig på ett sätt eller annat är nog Liseberg en av de första platserna många kommer att tänka på. De har gjort det väldigt enkelt att planera sitt besök till nöjesparken numera och det är helt klart värt tiden om man vill maximera sin tid där. Alternativ kan man göra ett besök på Göteborgs Stadsteater där det alltid finns en underhållande show att se.