Ett besök i huvudstaden

Stockholm är den stad som vi kanske besöker mest om vi ska välja ett resmål inom Sverige. Det finns mycket som kan upplevas när man kommer till vår huvudstad och listan på alla sevärdheter blir för lång för denna artikel. Om vi bara tittar på vad som finns på Djurgården så hittar vi Skansen, Junibacken, Vasamuseet, Abbamuseet och självklart Gröna Lund.

Att ta sig till Stockholm

Man ska veta att det är inte bara vi Svenskar som tycker att Stockholm är en trevligt besöksmål. Även andra runt om i världen tycker att det är en trevlig stad att besöka. Stockholm ligger på Europas tio i topplista på destinationer för turister. Då Arlanda är navet i svenskt flyg så tar man sig enklast till Stockholm med flyg oavsett varifrån landet man vill åka. För att hitta bästa priset på flygbiljetter så kan man kolla upp via Avionero, en flygsöktjänst online.

Populära platser i Stockholm

Helt klart så är ett besök i Gamla Stan ett måste för den som besöker huvudstaden. Känn historiens vingslag och ströva i trånga gränder. De flesta turisterna finns efter Västerlånggatan så vårt tips är att försöka undvika denna och ta den gatan som löper parallellt, Stora Nygatan. Betydligt mindre turister på den gatan. Mårten Trotzigs gränd med sina 90 centimeter är den trängsta gränden i Gamla Stan är ett måste vid ert besök. Det finns flera trevliga restauranger att besöka som exempelvis Den Gyldene Freden där Evert Taube bland annat var stamgäst.