Ta hand om din kropp

Det är förvisso bra att träna men det gäller att man tar hand om sin kropp och inte tränar för mycket. Din kropp är också i behov av vila för att kunna ta tillvara på den träning som genomförts. Muskler och leder mår bra av att få vila mellan dina träningspass. Det gäller att hitta en balans mellan träningen och vilan.

Ibland så kanske kroppen säger ifrån då du tränat för mycket eller för hårt. Om du känner att något inte stämmer med din kropp så bör du i första hand vila. Skulle det visa sig att det inte blir bättre av detta så kontakta någon som kan åtgärda det som felar.

Bor du i Stockholm så kan du med fördel ta kontakta på naprapat på Östermalm som undersöker och behandlar dig. Du får även bra övningar att ta med dig hem för att snabbt vara tillbaka på banan igen för att kunna träna fullt ut. Det är viktigt att man tränar rätt och att man får in vilodagar så kroppen får återhämta sig.

Det kan finnas en risk att du blir övertränad och då kommer du inte att få några resultat av din träning. Det ökar också riskerna med skador om du tränat för mycket. Försök se till att variera din träning så mycket som du kan och få in vilodagar så din kropp kan återhämta sig. Du själv känner din kropp och vet hur pass mycket du kan pressa den.

Träning är att pressa sin kropp så mycket som den orkar och bara du kan avgöra hur mycket som du kan pressa den.